QUE ÉS EL BIKEPACKING?

Latravessa

El Bikepacking és una filosofia de viatjar amb bicicleta diferent al cicloturisme amb alforges. Es tracta d’una modalitat molt estesa en els EUA i en expansió a Europa, que ens parla de viatges en plena natura. De rodar per sendes i camins trencats. D’acampada lliure i d’autosuficiència. De rutes dures en les que cal anar lleugers d’equipatge, i on les alforges són un destorb.

És una activitat més exigent físicament, on es necessita mes preparació i experiència. No obstant això, la filosofia del “bikepacking” no us resultarà estranya a cap dels qui us agrada sortir en bici de muntanya.

En una sortida de dia cal portar un parell de bidons d’aigua, unes barretes de cereals, una peça d’abric, el mòbil, unes eines, càmera de recanvi … i poc mes. Habitualment tot cap en els porta-bidons, una bossa sota el seient, i una petita motxilla.

Però si amb la mateixa idea de mantenir la bici àgil i lleugera pretens fer nit, necessitaràs portar un parell de bultos mes: sac, tenda, roba d’abric i recnavi, un impermable, algun aliment … i on fiquem tot això si no volem fer servir les alforges? Doncs no ens queda mes remei que fer servir una motxilla enorme (cosa gens pràctic per anar en bici), o ser creatius i trobar buits on poder “empaquetar” les nostres coses. Aquesta segona opció és el que es coneix com “bikepacking”.

LA TRAVESSA ÉS BIKEPACKING !!!

Mentre que el cicloturista d’alforges viatja al voltant del món amb quaranta quilos a sobre, el “bikepacker” surt amb quatre coses a fer una o més nits al bosc, en albergs o refugis de muntanya. I surt a viatjar amb el mínim per zones agrestes, empenyent la bici quan no hi ha forma de pujar pedalant i dormint en qualsevol lloc: és una experiència dura i intensa que et manté enganxat des del primer moment. Quan no tens temps de plantejar-te un gran viatge de diverses setmanes amb les alforges, un concentrat de bici, aventura i natura pot ser l’alternativa.

Bikepacking01